Президентът на САЩ Доналд Тръмп покани британския премиер Борис Джонсън

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп покани британския премиер Борис Джонсън
Коментари Харесай

Тръмп кани Джонсън в Белия дом за огромна търговска сделка

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предложения английския министър председател Борис Джонсън да го посети в Белия дом през новата година, оповестиха в неделя английските медии, представени от " Ройтерс ".

Поканата на Тръмп е отправена след успеха на изборите . Англия желае да подписа нова комерсиална договорка със Съединени американски щати , откакто напусне Европейския съюз в края на януари.

" В средата на януари са изведени някои евентуални дати, само че към момента публично нищо не е контрактувано. Но е ясно, че и двете страни желаят да създадат това при започване на 2020 година ", разяснява източник, непосредствен до Белия дом.
 Кралицата: Здравеопазването и тероризмът – целите в програмата на Джонсън
Кралицата: Здравеопазването и тероризмът – целите в програмата на Джонсън

Това стана ясно по време на тронното слово на кралица Елизабет II

Джонсън не желае посещаване преди Брекзит на 31 януари и би предпочел да е след преразпределение в кабинета, планувано през февруари, когато се чака да назначи Майкъл Гоув за собствен нов търговски договарящ , оповестява The Mail в неделя.

Това може да разреши на Джонсън да вземе и Гоув в Съединени американски щати преди диалозите за комерсиална договорка след Брекзит .

Някои вътрешни лица на " Даунлинг стрийт " обаче имат опасения по отношение на визитата на Джонсън заради терзания, че министър председателят може да бъде замесен в продължаващата процедура по импийчмънт на Тръмп , оповестява Sunday Times.

Джонсън завоюва утвърждение за договорката си за Брекзит в английския парламент в петък, първата стъпка към осъществяване на предизборното му заричане да обезпечи напускането на Англия от Европейския съюз до 31 януари.
 Камарата на общините утвърди проектозакона за Брекзит на второ четене
Камарата на общините утвърди проектозакона за Брекзит на второ четене

Проектозаконът за Брекзит е прокаран на второ четене с 358 гласа против 234

Докато Англия се готви да напусне блока, Джонсън и Тръмп се споразумяха в телефонно позвъняване да продължат " амбициозното " съглашение за свободна търговия Великобритания- Съединени американски щати .

След успеха на Джонсън на изборите на 12 декември, Тръмп разяснява , че Англия и Съединени американски щати към този момент са свободни да сключат " голяма " нова комерсиална договорка след Брекзит.

" Тази договорка има капацитет да бъде доста по-голяма и по-доходоносна от всяка договорка , която може да бъде подписана с Европейски Съюз ", съобщи Тръмп.
 Трюдо, Джонсън и Макрон се присмиват на Доналд Тръмп
Трюдо, Джонсън и Макрон се присмиват на Доналд Тръмп

CBC News разгласява видео, на което тримата водачи разискват президента на Съединени американски щати на банкет в Бъкингамския дворец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР