Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи призив днес в Туитър

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи призив днес в Туитър
Коментари Харесай

Доналд Тръмп настоя ОПЕК да намали незабавно цените на петрола

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп насочи апел през днешния ден в Туитър ОПЕК да понижи цените на нефт, предадоха организациите. Това стана в навечерието на срещата ОПЕК+ в Алжир.

ОПЕК+ сплотява страните от съглашението за ограничение на добива на нефт, подписано през 2016 година сред 14-те страни членки на ОПЕК и още 10 страни, измежду които и Русия. Целта е балансиране на пазара, повишение на цените и понижаване на международните ресурси.

" Ние пазиме страните от Близкия изток, те не биха били дълго време в сигурност без нас и все пак не престават да упорстват за все по-високи цени на петрола. Монополистът ОПЕК би трябвало да понижи цените в този момент ", написа Тръмп.

Преди това той упрекна ОПЕК в манипулиране на цените на петрола. Министърът на енергетиката, индустрията и минералните запаси на Саудитска Арабия Халид бин Абдул Азиз ал Фалих отговори на тези упреци, че нито ОПЕК, нито която и да е от страните членки не си слагат за цел установяването на съответна цена на петрола.

Заседанието на мониторинговия комитет на формата ОПЕК+ще се състои в Алжир на 23 септември. Комитетът е претрупан с функционалността да предлага на страните членки по съглашението да одобряват решенията, нужни за балансиране на пазара.

По-рано министърът на енергетиката на Съединени американски щати Рик Пери съобщи при визитата си в Москва, че приветства нарастването на добива на нефт, взето в границите на ОПЕК+. Преди това той разиска осъществяването на съглашението с министъра на енергетиката на Русия Александър Новак и организира договаряния с Халид бин Абдул Азиз ал Фалих.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР