Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви допълнително повишаване на митата

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви допълнително повишаване на митата
Коментари Харесай

Тръмп обяви ново повишаване на митата върху китайския внос

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи в допълнение повишение на митата върху вноса на китайски артикули, в отговор на решението на Пекин да полза с нови такси над 5000 артикули от Съединени американски щати за над 75 милиарда $.

Според желанието само че Тръмп, митата върху импорт за 250 милиарда $ ще набъбнат от 25% на 30%, считано от 1 октомври, оповестява Bloomberg.

Днешната трагична ескалация сред Съединени американски щати и Китай беше предшествана от месеци несполучливи договаряния по комерсиалния спор сред двете страни. Не е ясно дали освен това изостряне на връзките ще се състои плануваната за идния месец среща във Вашингтон.

" Китай не трябваше да полза с нови мита (политически мотивирани) вноса на американски артикули за 75 милиарда $. " - написа Тръмп в Туитър.

Той упрекна предходните президентски администрации, че са разрешили на Китай да получи сериозна преднина, надалеч от честната и уравновесена търговия. По думите му, това се е трансформирало в огромна тежест за американските данъкоплатци.

" Като президент не мога да разреша това да продължава ", добавя Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР