Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще изтегли 9500

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще изтегли 9500
Коментари Харесай

САЩ изтеглят близо 10 хил. военни от Германия до септември

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че ще изтегли 9500 американски военни от Германия до септември, което е доста понижение след години на напрежение поради военните разноски на страните в НАТО, оповестява Bloomberg.
Промените се разискват от администрацията на Тръмп от септември предходната година и са в резултат на увеличените разноски за защита на съдружниците на Съединени американски щати в НАТО, което разрешава понижаване на броя на американските военни в непознати страни, изяснява осведомен с процесите източник на Bloomberg.
Решението на канцлера на Германия Ангела Меркел да не участва на срещата на водачите на страните от Г-7, на каквото Тръмп планираше да бъде хазаин във Вашингтон, няма въздействие върху проекта за изтеглянето на военните, твърди източникът на Bloomberg.
Така от септември американските военни чиновници в Германия ще са 25 хиляди, до момента в който все още са близо 35 хиляди В исторически проект Германия е един от най-лоялните съдружници на Съединени американски щати в НАТО, като страната е дом на най-големия по бройка американски контингент в Европа и там са ситуирани основни задгранични военни обекти като въздушната база Ramstein и Регионалният медицински център Landstuhl.
Говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Улиот разяснява, че Тръмп непрестанно търси най-хубавото за американските военни сили и тяхното наличие в чужбина. „ Вашингтон продължава да е зает да работи взаимно със мощен съдружник като Германия, с цел да може двете страни да подсигуряват взаимната си защита “, добавя той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР