Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза в петък във Вашингтон,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза в петък във Вашингтон,
Коментари Харесай

Тръмп: Преговорите с КНДР са продуктивни

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели в петък във Вашингтон, че Съединените щати беседват интензивно с Корейската народнодемократична република (КНДР), а плануваната среща с най-хубавия водач на страната Ким Чен Ун въпреки всичко може да се случи. Той направи изказването единствено ден, откакто анулира среща в четвъртък, съобщи " Синхуа`.

Говорейки с медиите в Белия дом, Тръмп сподели, че срещата с Ким " може да бъде даже на 12-и юни ", добавяйки, че както КНДР, по този начин и Съединените щати желаят срещата да се случи.

По-рано в петък, Тръмп разяснява, че последното изказване на КНДР по отношение на срещата е " продуктивно ", наричайки го " доста добра вест ".

" Скоро ще забележим къде ще докара, надявайки се, че ще продължи дълго и трайно благополучие и мир ", разгласи той посредством познатия за него метод - в профила си в " Туитър ".

В отговор на писмото първият вицепремиер на КНДР Ким Гуан съобщи рано в петък, че страната е подготвена да договаря със Съединените щати когато и да е, с цел да реши проблемите, които съществуват сред тях.

В изказването за формалната корейска централна осведомителна организация Ким Кий Гуан също съобщи, че решението на Тръмп да анулира срещата не е в сходство с устрема на интернационалната общественост за мир и непоклатимост на Корейския полуостров и в целия свят. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР