Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази днес задоволство от развитието

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази днес задоволство от развитието
Коментари Харесай

Тръмп обвини Китай за липсата на напредък със Северна Корея

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази през днешния ден удовлетворение от развиването на връзките със Северна Корея, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В изказване пред публицисти в Белия дом той даже сподели, че сред него и севернокорейския водач Ким Чен У са се основали "великолепни връзки ".

По тази причина понастоящем "няма потребност да се харчат доста пари за взаимни американско-южнокорейски военни маневри ", се споделя в изказване на Белия дом, което самият Тръмп по-късно популяризира в Туитър и което бе представено от ДПА. "Президентът може всеки миг още веднъж да стартира взаимните маневри с Южна Корея и Япония, в случай че пожелае. И в случай че го направи, те ще бъдат доста по-големи отпреди ", се споделя в изказването.

Според него напредъкът по основния проблем за денуклеаризацията на Северна Корея сега се спъва от компликациите в договарянията за търговията сред Съединени американски щати и Китай. "Китай усложнява нашите връзки със Северна Корея. Тя е под голям напън от Китай поради нашите остри търговски разногласия ", - означи Тръмп, добавяйки, че Китай дава забележителна помощ на Пхенян. "Това не оказва помощ ", акцентира той.

Миналата седмица Тръмп също съобщи, че Китай е престанал да оказва помощ за процеса по денуклеаризация на Корейския полуостров.

Президентът направи това изказване единствено дни откакто бе анулирано уговореното посещаване на държавния секретар Марк Помпео в Пхенян.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР