Президентът на САЩ Доналд Тръмп използва правомощията си да помилва

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп използва правомощията си да помилва
Коментари Харесай

Тръмп помилва първата си пуйка като президент

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп употребява пълномощията си да помилва наказани на гибел, с цел да избави от фурната двойка пуйки в навечерието на Деня на благодарността , съобщи АП.
 
Тръмп продължи президентската традиция, учредена от Джордж Х. У. Буш през 1989 година, когато бе пощаден животът на 20-килограмова безименна пуйка.
 
 БГНЕС

На церемонията в Розовата градина на Белия дом Тръмп помилва 20-килограмовия Дръмстик (Кълка) и 15-килограмовия Уишбоун (Ядец) , които ще живеят до естествения завършек на живота си във плантация във Вирджиния. Първата дама Мелания Тръмп и синът Барън се причислиха към президента за занимателната гала.
 
В Белия дом съблюдаваха и традицията да създадат допитване в Twitter коя пуйка да получи президентската прошка, и с повече от 40 000 гласа победител стана Дръмстик с 60 против 40%, само че както нормално и двете животинки се възползваха от президентския акт на състрадание.
 
 

President Trump pardons Drumstick the turkey!
" 36 pounds - that's a big bird! "
— Good Morning America (@GMA)
 

Тръмп съблюдава и още една традиция за церемонията - шегите . " Както мнозина от вас знаят ", сподели президентът, " аз съм доста деен в отменянето на някои от изпълнителните решения на моите прародители, само че ", добави Тръмп. " Юрисконсултът на Белия дом ме осведоми, че амнистиите на Тейтър и Тот при никакви условия не могат да бъдат анулирани. Тейтър и Тот, можете да бъдете спокойни ", разясни той.
 
Тейтър и Тот бяха последните пуйки, помилвани от президента Барак Обама предходната година. (бел.ред. имената са смешка с Тейтър Тотс - известна в Америка гарнитура от пържени кюфтенца от настъргани картофи).
 
 БГНЕС

Тръмп също по този начин означи, че през първите няколко месеца от мандата си е посрещнал в Белия дом доста посетители, в това число някои " доста странни птици ", само че не и толкоз неповторими като Дръмстик и Уишбоун.
 
 

Trump goes lean for Thanksgiving, laying off Drumstick
— POLITICO (@politico)
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР