Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска астронавти отново да бъдат

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска астронавти отново да бъдат
Коментари Харесай

Тръмп иска астронавти отново да бъдат изпратени на Луната

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп желае астронавти още веднъж да бъдат изпратени на Луната - за първи път след 1972 година, и да бъде квалифициран пилотиран полет до Марс, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

"Този път задачата няма да бъде единствено да бъде забито нашето знаме и да бъдат оставени отпечатъци от нашите стъпки. Ще изградим база за бъдеща задача към Марс и може би един ден към други по-далечни светове ", сподели президентът на гала в Белия дом.

Той подписа инструкция, в която подрежда на НАСА да насочи повече старания за пилотирани задачи към далечния Космос - приоритет, подсилен от депутати от двете партии. Тръмп обаче не загатва нищо за финансирането на поисканите от него галактически полети, отбелязва Агенция Франс Прес.

Експертите са единомислещи, че за полет до Червената планета - Марс, който е на 225 милиона километра от Земята, са нужни голям бюджет и върхови механически достижения.

По въпроса за пилотиран полет към Марс Тръмп отстоява задачите, сложени от предшественика му Барак Обама.

Седмици преди да напусне Белия дом, Обама разгласи "ясна цел за идващия стадий от историята на Америка в Космоса: изпращане на хора на Марс в десетилетието, започващо през 2030 година, и гарантиране на безвредното им връщане на Земята ", припомня Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР