Президентът на САЩ Доналд Тръмп има китайска банкова сметка и

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп има китайска банкова сметка и
Коментари Харесай

Тръмп платил повече данъци в Китай, отколкото в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има китайска банкова сметка и е плащал повече налози за бизнес в Китай, в сравнение с в Съединени американски щати,. Сметката се управлява от „ Trump International Hotels Management ” и посредством нея са плащани локални налози сред 2013 и 2015 година

Сметката е основана, " за изследване на капацитета за хотелски покупко-продажби в Азия ", съобщи пред вестника представител на Тръмп.

Тръмп подлага на критика американските компании, които вършат бизнес в Китай, и провокира комерсиална война сред двете страни.

В цялостен контрастност с тази политика, публикацията на „ Ню Йорк таймс ” разказва в детайли по какъв начин американският президент се стреми да прави бизнес в Китай. Той е бил изключително деен през 2012 година с откриването на офис в Шанхай.

Проучените данъчни регистри демонстрират, че той е вложил минимум 192 000 $ в пет дребни компании, основани особено за реализиране на планове в Китай в продължение на няколко години.

Предишни материали на изданието демонстрират, че Тръмп е платил 750 щатски $ федерални налози през 2016 и 2017 година, когато става президент.

През китайската банкова сметка на „ Trump International Hotels Management ” са платени 188 561 $ локални налози.

Алън Гартен, юрист на организацията на Тръмп съобщи: „ Trump International Hotels Management " е разкрил сметка в китайска банка, имаща офиси в Съединени американски щати, с цел да заплаща локалните налози. Никакви покупко-продажби или други бизнес действия в никакъв случай не са се осъществили от 2015 година и офисът остава неактивен “.

Американският президент има голям брой бизнес ползи както в Съединени американски щати, по този начин и в чужбина. Те включват голф стадиони в Шотландия и Ирландия и верига от петзвездни първокласни хотели.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР