Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания отбелязаха

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания отбелязаха
Коментари Харесай

Паради, концерти, фойерверки и пикници за Деня на независимостта в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и брачната половинка му Мелания означиха вчерашния народен празник на страната - Деня на независимостта - дружно с военнослужещи и техните фамилии. Според откритата традиция за няколкото хиляди почетни посетители на Южната ливада на Белия дом имаше пикник с барбекю под звуците на оркестъра на Корпуса на морската пехота, предадоха информационните организации.
 
В късото си приветствено слово Тръмп сподели, че положението на страната е положително, а стопанската система се развива сполучливо. Той даде висока оценка на въоръжените сили на Съединени американски щати и означи, че пред страната стоят предизвикателство, само че изрази убеденост, че тя ще се оправи с тях.
 
Сред поканените имаше представители на всичките пет типа въоръжени сили - войска, Военновъздушни сили, Военноморски сили, Морска пехота и Брегова защита. Тръмп особено загатна името на един присъстващ - първи лейтенант от Морската пехота Майкъл Пенс, наследник на вицепрезидента Майк Пенс.
 
Във Вашингтон и други градове на страната през вчерашния ден се състояха или следва да се състоят редица прояви с историческа и патриотична тема. По обяд по централния столичен бул., свързващ Конгреса и Мемориала на Линкълн, дефилираха военни елементи, оркестри, конници. За края на деня са планувани концерт на Западната ливада на Капитолия, излъчен по националната обществена телевизия Пи Би Ес, и фойерверки.
 
В Ню Йорк късно вечерта локално време се чакат тълпи да гледат фойерверките - 60 000 на брой заряда, изстрелвани от пет шлепа на Ийст ривър сред Манхатън и Лонг айланд. Нюйоркчани и посетители на мегаполиса ще чуят осъществявания на Дженифър Лопес, Шерил Кроу, Брад Пейсли и други, а шоуто ще се излъчи по тв канал Ен Би Си.
 
 БГНЕС

Организаторите на честването на празника в Чикаго също чакат доста хора да се съберат вечерта на Военноморския пристан, с цел да гледат зарята. Стотици хиляди се чакат и за фойерверките и концерта в Бостън. Освен с облекла в алено, бяло и синьо, национални знамена и патриотични песни, жителите на Санта Моника, Калифорния, уважиха празника с церемониал на оркестри и ретро коли. В Южна Пасадена също имаше автопарад под мотото " Свобода на пътя. Честваме Шосе 66 ".
 
По традиция жителите на Съединени американски щати посрещат празника навън, по опция отвън града, дружно с родственици и другари. А което остават в градовете, могат да си провеждат пикник с барбекю в парковете.
 
Тази година американците означават 241-ата годишнина от отхвърлянето на господството на английската корона.
 
На 2 юли 1776 година във Филаделфия така наречен Втори континентален конгрес приема резолюция за самостоятелност, а Декларацията за самостоятелност, формирана от Томас Джеферсън, Джон Адамс и Бенджамин Франклин и написана на хартия, е с дата 4 юли, т.е. два дни по-късно. По тематиката Съединени американски щати означават Деня на независимостта
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР