Президентът на САЩ Доналд Тръмп е заявил, че е "малко

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е заявил, че е "малко
Коментари Харесай

Тръмп заяви, че е "малко сърдит" на Китай заради коронавируса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е декларирал, че е "малко ядосан " на Китай поради епидемията от ковид.

"Колкото и да почитам Китай и ръководителя Си (Дзинпин)..., малко съм ядосан на Китай, в случай че би трябвало да бъда почтен ", сподели Тръмп на конференция в Белия дом. „ Те трябваше да ни опишат за това “, прибавя Тръмп, имайки поради ранните стадии на епидемията в Китай.

Той също по този начин още веднъж е нарекъл ковид „ китайски “, макар че СЗО подлага на критика сходна дефиниция, отбелязвайки, че вирусът не познава национални граници и не би трябвало да се разпознава с никоя страна.

Тръмп е разкритикувал Китай за това, че е отказал американска помощ, като е добавил, че това е направено "от национална горделивост ".

По-рано американският президент упрекна китайските управляващи в закъсняла реакция и несвоевременно информиране на международната общественост за експлоадирането на ковид, отбелязвайки, че „ светът заплаща огромна цена “.

Съветът за национална сигурност на администрацията на Тръмп разкритикува китайските управляващи в Twitter, като ги упрекна в скриване на данни за епидемията и угнетяване опитите на лекари и публицисти да оповестят за рисковия вирус.

Говорителят на външното министерство на Китай Ген Шуанг е декларирал в отговор, че Вашингтон би трябвало да спре да трансферира отговорността на другите за това, че е изгубил време за подготовка за епидемията.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР