Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предупреден от най-влиятелната западна

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предупреден от най-влиятелната западна
Коментари Харесай

ОИСР: Търговската война на Тръмп с Китай ще навреди на икономиката на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е предизвестен от най-влиятелната западна икономическа организация, че спомагателна ескалация на комерсиалната война с Китай ще нанесе забележителна щета върху американската стопанска система , както и върху останалия свят.

Базираната в Париж Организация за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) разгласи, че усилването на разногласието сред Вашингтон и Пекин евентуално ще докара до спад на международния Брутният вътрешен продукт с 0,7% до 2021-2022 година , написа " Гардиън ".
 Пекин към Съединени американски щати: Не се заблуждавайте, Китай не блъфира и е кадърен да отвърне
Пекин към Съединени американски щати: Не се заблуждавайте, Китай не блъфира и е кадърен да отвърне

Никой не печели от комерсиална война, само че Китай има гъвкава стопанска система и огромен набор от политически принадлежности

При подобен сюжет ударът върху международната стопанска система от по-високи мита може да бъде избран на съвсем 600 милиарда $.

В оценка на международната стопанска система Организацията за икономическо сътрудничество и раз отбелязва, че икономическият подтик в международен мащаб отслабва. Пояснява се, че Съединени американски щати и Китай ще изгубят от по-високи мита . Организацията предвижда международният напредък да отслабне до 3,2 на 100 тази година от 3,5% през 2018 година За 2020 година прогнозите са леко повишаване до 3,4 на 100.
 Адмирации в Китай за американската народна власт
Адмирации в Китай за американската народна власт

Държавите към момента ли преглеждат американската народна власт като модел?

При най-лошия сюжет в комерсиалния спор - в случай че бъдат наложени мита върху целия търговски продан сред Съединени американски щати и Китай и в резултат на това вложенията спрат - Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати ще се свие с повече от 0,8%, а на Китай с повече от 1,1 на 100.

Търговският спор сред двете най-големи стопански системи в света ненадейно ескалира по-рано този месец, откакто Тръмп усили митата върху китайски артикули за 200 милиарда $ от 10 на с 25% . Китай отвърна с мита върху американски импорт за 60 милиарда $.
 В Китай атакуват Съединени американски щати за
В Китай атакуват Съединени американски щати за " дребнавите им номерца "

Искреността на държавното управление в Пекин " не се връща с позитивен отговор " от страна на Съединени американски щати

При различен сюжет Организацията за икономическо сътрудничество и раз предвижда потребителските цени в Съединени американски щати да се усилят с 0,3% през идната година в резултат на оповестените от Тръмп мита по-рано този месец. Организацията също предизвестява, че Брутният вътрешен продукт на двете страни може да се свие с сред 0,2% и 0,3% приблизително до 2021-2022 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР