Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изпратил писмо до президента

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изпратил писмо до президента
Коментари Харесай

Тръмп е писал на Ердоган с молба да не „бъде глупак“ с операцията в Сирия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е изпратил писмо до президента на Турция Реджеп Ердоган на 9 октомври, в деня, в който стартира турската интервенция в Сирия, с молба да не „ бъде простак “, заяви CNN като цитира елементи от документа.
 

„ Нека да сключим добра договорка! Вие не желаете да носите отговорността за безмилостните убийства на хиляди хора и аз не желая да нося отговорността за унищожаването на турската стопанска система - само че ще го направя. Вече ви дадох да усетите малко от това със случая с пастора Брансън “, написа Тръмп на Ердоган. „ Не бъдете твърдоглав човек. Не играйте простака “, се споделя в писмото.

Кореспондентът на CNN заяви, че достоверността на писмото е доказана от представителя на Белия дом Стефани Гришам.

Турският президент Реджеп Ердоган на 9 октомври разгласи старта на интервенция „ Извор на мира “ в Северна Сирия против ПКК и ИДИЛ. Турската авиация нападна град Рас ал Айн и няколко други сирийски града на границата на двете страни. По-късно беше оповестено началото на наземната част на интервенцията. В събота турското Министерство на защитата заяви, че турската войска и сирийската въоръжена съпротива поемат контрола над Рас ал Айн.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР