Президентът на САЩ Доналд Тръмп допусна историческа грешка, обвинявайки Канада

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп допусна историческа грешка, обвинявайки Канада
Коментари Харесай

Тръмп смая канадците с историческа грешка – обвини Канада в подпалването на Белия дом през 1814 г.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп позволи историческа неточност, обвинявайки Канада в подпалването на Белия дом по време на войната 1812-1815 година, оповестяват СиЕнЕн и БиБиСи.

Канадците са шокирани след публикуваната информация, че Тръмп попитал канадския министър председател Джъстин Трюдо по време на телефонен диалог дали Канада е запалила Белия дом.

Британските сили подпалват президентската резиденция по време на войната със Съединени американски щати от 1812 до 1815 година Тогава Канада не съществува, а е част от английските колонии.

" Не подпалихте ли вие Белия дом ", попитал Тръмп канадския министър председател в телефонен диалог за новите мита, които Съединени американски щати постановиха на Европейски Съюз, Канада и Мексико.

Не е ясно дали коментарът е смешка, само че СиЕнЕн осведоми, че е последвала замяна на остри реплики, при която Трюдо е попитал по какъв начин Съединени американски щати могат да оправдаят митата като въпрос от " националната сигурност ".

" Просто е неуместно да се преглежда всяка търговия с Канада като опасност за националната сигурност на Съединени американски щати ", споделил канадският министър председател.

" Канада е открита като страна през 1867 година Войната е през 1812... ", написа консуматор в " Туитър ".

" Погледнете от светлата страна: Най-малко Тръмп знае за войната от 1812 година и че по време на нея някой е изгорил нещо ", написа различен консуматор в обществената мрежа.

Отне 206 година, само че най-сетне имаме президент, който сподели предпочитание да подведе Канада под отговорност за подпалването на Белия дом от британците, пошегува се различен консуматор.

Кореспондент на " Ню Йорк таймс " се пошегува, че някои млади републикански откриватели обезумяло търсят информация в Гугъл, с цел да видят дали в действителност са взели участие някакви британско-канадски звена.

Белият дом е запален от британците през 1814 година в разгара на войната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР