Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън се срещна в Белия дом със семействата на американци, взети за заложници от Хамас

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в организира първата си персонална среща със фамилиите на някои от осемте американци, които към момента са в неопределеност и се допуска, че са пленени от " Хамас " при кървавото нахлуване против Израел на 7 октомври, заяви Белият дом, представен от Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1245
Държавният секретар Антъни Блинкън и заместник-съветникът по въпросите на националната сигурност Джон Файнър се причислиха към президента Байдън по време на срещата. Според изказването на Белия дом 13 от членовете на фамилиите са участвали персонално на срещата, а други трима са се присъединили в диалога с президента и неговите съветници по телефона.

Срещата на Байдън със фамилиите на заложниците идва в миг, когато неговият консултант по националната сигурност Джейк Съливан би трябвало на следващия ден да замине за Израел, с цел да беседва с министър-председателя Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, членове на военния му кабинет и израелския президент Ицхак Херцог, написа Българска телеграфна агенция.

Осемте американци към момента са в неопределеност след изненадващото въздушно, морско и сухопътно навлизане на " Хамас " в израелски градове, където палестинското ислямистко придвижване умъртви към 1200 израелци, най-вече цивилни, и взе над 240 души за заложници. Белият дом заяви, че минимум 31 американци са били убити от " Хамас " и други въоръжени групировки на 7 октомври.

Четирима американци бяха освободени като част от контрактуваното от Съединени американски щати преустановяване на огъня във войната на Израел против " Хамас " в линията Газа, което бе реализирано с посредничеството на Катар и Египет.

Една американка трябваше да бъде освободена от " Хамас " съгласно изискванията на прекратяването на огъня от предишния месец, само че тя остава в неопределеност, което способства за края на краткотрайното преустановяване на огъня, отбелязва Асошиейтед прес.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР