Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че само Индия от

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че само Индия от
Коментари Харесай

Джо Байдън: Индия действа колебливо спрямо Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че единствено Индия от групата за Четиристранен разговор за сигурност (Quad) е била " ненапълно неуверена " в дейностите си против Русия поради нейното навлизане в Украйна, защото Индия се пробва да балансира връзките си с Русия и Запада, осведоми Агенция Ройтерс.

Докато другите страни от Quad - Съединените щати, Япония и Австралия - глобиха съветски субекти или хора, Индия не е наложила наказания и даже не осъди Русия, нейния максимален снабдител на военна техника.

В отговор на неговата експанзия ние представихме обединен фронт в НАТО и в Тихия океан ", съобщи Байдън на бизнес конгрес в понеделник, визирайки съветския президент Владимир Путин.

Групата за Четиристранен разговор за сигурност с допустимо изключение на Индия, която е ненапълно нестабилна във връзка с някои от тях - само че Япония беше извънредно мощна, както и Австралия във връзка с оправянето с експанзията на Путин, добави американския президент.

Путин разгласи, че Русия прави " специфична военна интервенция ", с цел да спре украинското държавно управление да извърши " геноцид " - обвиняване, което Западът дефинира като небивалица.

След виртуална среща на върха сред австралийския министър председател Скот Морисън и неговия индийски сътрудник Нарендра Моди в понеделник, индийското външно министерство сподели, че Австралия схваща позицията на Индия по отношение на Украйна, която " отразява нашата лична обстановка, нашите лични съображения.

Индия прикани за прекъсване на войната в Украйна, само че се въздържа да осъди дейностите на Русия.

Въпреки че Индия се сближи със Съединените щати през последните години, тя към момента зависи от Русия за непрекъснати доставки на оръжия и муниции на фона на опълчването на хималайската граница с Китай и непрекъснатото напрежение с Пакистан.

Индия също обмисля да закупи повече съветски нефт с отстъпка, като две индийски държавни компании неотдавна поръчаха пет милиона барела.

Индийските анализатори и държавни чиновници показват, че европейските страни купуват газ от Русия.
 Индия усилва доставките на съветски нефт
Индия усилва доставките на съветски нефт

Москва предлага отстъпки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР