Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че руският президент Владимир

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че руският президент Владимир
Коментари Харесай

Байдън: Путин е отговорен за смъртта на Навални

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че съветският президент Владимир Путин е виновен за гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални, предадоха международните организации.

Байдън дефинира Навални като " мощен глас на истината ".

Президентът на Съединени американски щати добави, че " не е сюрпризиран, само че е засегнат " от новината за гибелта на опозиционния водач. " Не знаем какво тъкмо се е случило, само че няма подозрение, че е гибелта на Навални е разследване от нещо, което Путин и неговите главорези са създали ", съобщи Байдън.

" Руските управляващи ще опишат своята лична версия ", добави той. " Но не се заблуждавайте. Не се заблуждавайте, Путин е виновен за гибелта на Навални ", акцентира Байдън.

Той също по този начин съобщи, че обмисля спомагателни стъпки, с цел да бъде осъдена Русия след гибелта на Навални, за който той напомни, че " самоуверено се е изправил против корупцията и насилието " на държавното управление на Путин.
Белият дом заяви, че към момента се пробва да получи повече информация за гибелта на Навални, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Байдън също по този начин акцентира, че гибелта на Навални е подчертала какъв брой незабавно належащо е Конгресът на Съединени американски щати да утвърди отпущането на десетки милиарди долари за Украйна, с цел да се опълчи тя на съветската инвазия, съобщи Асошиейтед прес

" Надявам се, че това ще подтикне американските законодатели да изпратят повече помощ за Украйна ", съобщи Байдън. Той добави, че " историята гледа в този момент " законодателите в Камарата на представителите, които към момента не са се заели с дискутирането на признатия от Сената законопроект за разпределяне на милиарди долари помощи за Украйна.

" Неуспехът да подкрепим Украйна в този сериозен миг в никакъв случай няма да бъде пропуснат ", съобщи Байдън. " И часовникът тиктака. Това би трябвало да се случи. Трябва да помогнем в този момент ", акцентира Байдън.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР