Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че няма да изпрати

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че няма да изпрати
Коментари Харесай

Байдън разочарова Зеленски. Какво му отказа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че няма да изпрати на Украйна ракетни системи, които могат да поразяват цели на съветска територия, макар незабавните молби на Киев за оръжия с огромен обхват.

" Няма да изпратим на Украйна ракетни системи, които могат да поразяват цели на територията на Русия ", съобщи Байдън пред кореспонденти във Вашингтон.

Прозападна Украйна получи необятна военна помощ от Съединени американски щати, откогато Русия нахлу в страната в края на февруари, само че твърди, че се нуждае от ракети с огромен обхват, еквивалентни на тези, които употребяват силите на Москва.

Киев е изискал от Съединени американски щати мобилни батареи за ракети с огромен обхват на деяние - ракетна система за неведнъж изстрелване M270 и M142 Himars с обхват на деяние до 187 благи (300 км), което е осем и повече пъти повече от дистанцията, на което се намира артилерията в полеви условия.

Това би могло да даде на украинските сили опция да доближават с огромна акуратност цели надалеч зад съветските линии, въпреки че не е ясно дали това е тяхното желание.

" Ако Западът в действителност желае успеха на Украйна, може би е време да ни даде ракетна система за неведнъж изстрелване с огромен обхват на деяние? " написа неотдавна в Туитър съветникът на украинския президент Зеленски - Михайло Подоляк.

" Трудно е да се биеш, когато те атакуват от 70 км (43 мили) разстояние и нямаш с какво да отвърнеш ".

По-рано през май Съединените щати оповестиха още един пакет с помощ в размер на 40 милиарда $ на фона на спекулации, че той включва точно такива оръжия.

След като не съумя да превземе Киев в ранните стадии на войната, съветската войска стесни фокуса си, нанасяйки непрестанни артилерийски и ракетни удари по градовете, като се стреми да затвърди контрола си.

Силите на Москва не престават да настъпват в източната част на Донбас, като ускоряват натиска върху градовете Северодонецк и Лисичанск.

През уикенда украинските сили отстъпиха в южния район към Херсон, до момента в който Зеленски се пробва да усили и мощния интернационален напън върху Москва

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР