Президентът на САЩ Джо Байдън ще приложи изпълнителна заповед в

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще приложи изпълнителна заповед в
Коментари Харесай

Байдън ще подпише изпълнителна заповед за защита на правата на аборт в петък

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще приложи изпълнителна заповед в петък, ориентирана към отбрана на правата на аборт в отговор на значимото решение на Върховния съд, отменящо " Роу против Уейд ", заяви Си Ен Ен.

Очаква се Байдън да подпише изпълнителната заповед по време на гала в кабинета на Рузвелт в петък сутринта (късен следобед наше време). Предвижда се да участва и вицепрезидентът Камала Харис.

Демократите и бранителите оказват напън върху Белия дом да заеме по-твърда позиция за кодифициране на достъпа до аборти. Миналия месец Байдън загатна, че обмисля предприемане на изпълнителни дейности, като сподели на телевизионния водещ Джими Кимел, че въпреки да има вяра, че Конгресът би трябвало да кодифицира Роу, „ има някои изпълнителни заповеди, които бих могъл да употребявам. Ние имаме вяра – преглеждаме това сега “.

Изпълнителната заповед от петък ще накара министъра на опазването на здравето и човешките услуги Ксавие Бесера да предприеме стъпки за обезпечаване на достъп до медикаментозен аборт и уголемен достъп „ до цялостния набор от услуги за репродуктивно здраве “, в това число утвърден от Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати, съгласно осведомителния лист на администрацията, споделен със Си Ен Ен. Тези услуги включват „ незабавна контрацепция и дългодействаща обратима контрацепция като вътрематочни устройства “, се споделя в осведомителния лист, цитирайки покритието на контрола на раждаемостта според Закона за налични грижи.

Министерството на здравеопазването ще има за задача да показа отчет в границите на идващите 30 дни на президента по отношение на използването на наредбите на заповедта, които също включват стъпки за увеличение на обсега и отбрана на здравната и цифровата дискретност на пациентите, търсещи аборт.

Освен това наредбата основава междуведомствена работна група сред отрасловото министерство и Съвета за политика на половете към Белия дом. Това значи, че законите към абортите ще бъдат отнесени до главния прокурор Мерик Гарланд, който съгласно Белия дом ще даде „ техническа помощ на щатите, предоставящи правна отбрана на пациенти отвън щата както и снабдители, които оферират законни грижи за репродуктивното здраве. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР