Президентът на САЩ Джо Байдън ще отбележи идната седмица годишнината

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще отбележи идната седмица годишнината
Коментари Харесай

Байдън с реч на годишнината от офанзивата на Русия в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще означи идната седмица годишнината от войната в Украйна с изключение на с пътешестване до Полша, където той ще произнесе и тирада, също и с телефонен диалог с водачите на Франция, Англия и Италия, съобщи Франс прес, като се базира на известие на Белия дом.

От Варшава, където Байдън ще бъде във вторник и сряда, той ще изпрати обръщение на съветския президент Владимир Путин, само че също и на съветския народ, съобщи представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.

Байдън, който на 3 март ще одобри канцлера на Германия Олаф Шолц, също така ще приказва по телефона идната седмица с редица американски съдружници, добави Кърби и посочи, че става дума за Еманюел Макрон, Риши Сунак и Джорджа Мелони.

Той посочи, че с приближаването на годишнината от войната в Украйна " ние можем да заявим гордо, че нашата поддръжка за Украйна остава непоклатима и че интернационалната коалиция, която поддържа Украйна, е по-силна от по всяко време било ".

Кърби още веднъж сподели, че Байдън няма желание да посещава Украйна идната седмица и че не е планувано той да има среща с украинския президент Володимир Зеленски, който той одобри в Белия дом през декември.

Във Варшава Байдън ще има среща с полския президент Анджей Дуда. После ще се види с групата страни, известни като Букурещката девятка, сплотяваща страните от Източна и Централна Европа, които са членове на НАТО (България, Румъния, Естония, Литва, Латвия, Унгария, Полша, Словакия и Чехия).

Във Варшава Байдън ще произнесе и тържествена тирада.

По време на предходната си аудиенция в Полша преди по-малко от година, Байдън беляза съзнанието на хората, като назова съветския президент Владимир Путин " касапин ", преценявайки, че той не може да остане на власт. После Белият дом увери, че Байдън не е призовавал за промяна на решима в Русия.

Речта си във Варшава Байдън ще произнесе на 21 февруари. По чисто съвпадане или пък не в този ден съветският президент Владимир Путин ще направи годишното си изказване за положението на Руската федерация.

Съединени американски щати са първи поддръжници на Украйна и военната, икономическата и филантропичната помощ, които те й предоставиха или гласоподаваха да й дават от началото на съветската инвазия трансферира 100 милиарда $. Според Съединени американски щати спорът се намира в решителен миг с приближаването на края на зимата.

А Украйна упорства за ускорение на оръжейните доставки, с цел да ограничи съветския капацитет, защото се притеснява, че Русия може да предприеме атака незабавно щом времето се усъвършенства.

Във Варшава Байдън ще би трябвало и да разсее страховете по отношение на бъдещата поддръжка на Съединени американски щати за Украйна, зародили се откакто долната камара на американския Конгрес се озова в ръцете на републиканците. Някои републиканци заплашват към този момент да слагат под въпрос помощта на Съединени американски щати за Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР