Президентът на САЩ Джо Байдън ще наложи вето на законопроекта

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще наложи вето на законопроекта
Коментари Харесай

Байдън ще наложи вето на помощ за Израел, ако не е включена и Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще наложи несъгласие на законопроекта за разпределяне на средства в помощ на Израел, в случай че той бъде утвърден от Конгреса в настоящия му тип, без да загатва Украйна, предадоха международните новинарски организации, като се позоваха на службата по бюджетни въпроси на Белия дом.

През октомври Белият дом изиска от Конгреса спомагателни средства за оказване на помощ на Украйна и Израел, както и за противопоставяне на Китай в азиатско-тихоокеанския регион и за възстановяване на сигурността по границата с Мексико. Администрацията на Джо Байдън изиска за тези цели средства от порядъка на 106 милиарда $.

В понеделник републиканците в Камарата на представителите внесоха законопроект, в който липсва поддръжка за Украйна, и се предлага финансирането на помощта за Израел да пристигна от редуциране на средства за службите за вътрешни приходи. Белият дом отхвърля това предложение.

Въпреки съответното искане от страна на администрацията, законопроектът не планува разпределяне на каквато и да е помощ за Украйна, отбелязва службата по бюджетни въпроси на Белия дом и показва, че в случай че Украйна не бъде подкрепена, това ще бъде доста неприятен сигнал към Русия и останалия свят по отношение на решимостта на Вашингтон.

От Белия дом показват, че републиканците политизират поддръжката на Съединени американски щати и „ демонстрират друг метод към съдружниците ". За Израел е препоръчана помощ в размер на 14,3 милиарда $, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Този законопроект е неприятен за Израел, за Близкия изток и за нашата национална сигурност ", се показва в изказването на службата на Белия дом, в което се споделя още, че президентът Джо Байдън ще наложи несъгласие на законопроекта, в случай че му бъде показан в този тип.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР