Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря с китайския лидер Си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря с китайския лидер Си
Коментари Харесай

Байдън и Си Цзинпин са разговаряли за произхода на коронавируса

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва с китайския водач Си Цзинпин към 90 минути по тематиката за ковид, като установяването на аргументите за неговия генезис остава приоритет на Белия дом, съобщи говорителката на Белия дом Джен Псаки.

„ Разговорът продължи към 90 минути “, сподели тя на брифинг. Според нея двамата водачи преди този момент са прекарвали доста време дружно, тъй че диалогът бе нормален, само че прям. „ Той (Байдън) не се отклоняваше от областите на различия, само че тонът не беше поучителен или благосклонен, беше оправдателен “, сподели Псаки, написа БГНЕС. Тя не сподели дали са разисквани вероятни идни контакти, като добави, че задачата на диалога е да поддържа отворени линии на връзка. Байдън е разискал по-специално какъв брой е значимо да има опция за персонални диалози сред двамата водачи.

Според Псаки по време на диалога е разискван въпросът за ковид, в това число в подтекста на неговия генезис. " Разбирането на това е една от главните грижи на тази администрация ", сподели Псаки. Тя не отговори непосредствено дали Байдън е предявил искания към Си Цзинпин по отношение на нежеланието на Китай да взе участие във втората фаза на следствието на СЗО, като акцентира, че това решение на КНР е било обществено оценено от Байдън.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР