Президентът на САЩ Джо Байдън призова за подобряване на сигурността

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова за подобряване на сигурността
Коментари Харесай

Байдън призова САЩ да повишат сигурността на базите данни

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани за възстановяване на сигурността на американското разузнаване , откакто 21-годишен гвардеец беше упрекнат в организирането на най-вредното приключване на секретни документи от 2013 година насам.

" Наредих на нашата военна и разследваща общественост да предприеме стъпки за по-нататъшно обезопасяване и ограничение на разпространяването на сензитивна информация, а нашият екип по национална сигурност работи в тясна съгласуваност с нашите сътрудници и съдружници ", заяви Байдън в изказване на Белия дом.

Припомняме, че младият гвардеец Джак Дъглас Тейшейра от американската Национална армия на военно-въздушните сили се яви пред федерален съд в петък в град Бостън. Там му бяха повдигнати обвинявания, че незаконно се е сдобил и е имал класифицирани материали. 

Обвиненията в съзнателно предаване на информация за националната защита биха могли да доведат до присъда до  десет години затвор . Тейшейра евентуално би могъл да получи и по-тежко наказване според от това какви тъкмо обвинявания ще му бъдат повдигнати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР