Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в Киев днес на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в Киев днес на
Коментари Харесай

Байдън обеща нова военна помощ от половин милиард долара на Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дойде в Киев през днешния ден на изненадващо посещаване в украинската столица, заяви Си Ен Ен, публикувайки фотоси паралелно до украинския президент Володимир Зеленски.

Кадри с него и украинския президент Володимир Зеленски пред катедралата " Свети Михаил " в Киев бяха оповестени от украински медии, по-специално от уеб страницата Strana.ua. Във видеото се чува звукът от въздушната паника, която е оповестена в цялата страна, оповестява и Би Би Си. Посещението на американския държавен глава идва в миг, когато цяла Украйна е в паника поради риск от въздушно нахлуване. Центърът на града е блокиран от сутринта.

„ Джоузеф Байдън, добре пристигнал в Киев! Вашето посещаване е извънредно значим знак за поддръжка за всички украинци “, посрещна го Зеленски.

Той даде обещание половин милиард $ спомагателна помощ за Украйна, заяви Си Ен Ен.

Байдън съобщи, че пакетът ще включва повече военно съоръжение, в това число артилерийски муниции, повече противотанкови ракети „ Спайк “ и " Джавелин " и гаубици.

Зеленски от своя страна съобщи, че той и Байдън са говорили за „ оръжия с огромен обхват и оръжия, които към момента може да се доставят на Украйна и които не са били доставяни преди “.

Байдън приказва за устойчивостта на украинската опозиция, до момента в който войната навлиза във втората си година.

" Предупреждавах света, че Русия ще нападне Украйна ", сподели американският президент, наблягайки, че има доста единодушие в Конгреса по отношение на поддръжката за Украйна.

Той се срещна с украинския президент Володимир Зеленски, както и с първата дама Олена Зекенска, в президентския замък в Киев.

Днес, 20 февруари, президентът на Съединени американски щати трябваше да направи двудневно посещаване в прилежаща Полша. Пътуването му до Киев беше неведнъж изключвано от Белия дом. Предишния ден „ Политико “ заяви, че помощниците на Джо Байдън са обмисляли " да го преведат скрито през границата в Украйна ", само че в последна сметка " пътуването е било съвсем изключено ", защото множеството от помощниците му са считали, че рискът за сигурността му " не си заслужава ". Полските медии оповестиха, че украинският президент Володимир Зеленски също ще посети Полша тези дни. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР