Президентът на САЩ Джо Байдън определи руската операция като непровокирана

...
Президентът на САЩ Джо Байдън определи руската операция като непровокирана
Коментари Харесай

Реакцията на Байдън и евролидери: Светът ще държи Русия отговорна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дефинира съветската интервенция като " непровокирана и голословна офанзива " на Русия против Украйна.

Байдън съобщи, че " светът ще държи Русия виновна " за офанзивата й и предизвести, че интервенцията ще аргументи " пагубна загуба на живот ".

От Белия дом оповестиха, че по-късно през днешния ден Джо Байдън ще направи послание към сънародниците си, с цел да очертае " последствията " за Русия.

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че е засегнат от ужасния процес на събитията в Украйна. Той добави, че е разговарял с украинския президент Володимир Зеленски, с цел да обсъдят последващи стъпки, съобщи Ройтерс.

" Президентът Путин избра пътя на кръвопролитието и заличаването, като предприе непредизвикана офанзива против Украйна ", съобщи министър-председателят в Туитър.

Германският канцлер Олаф Шолц осъди нападението на Русия против Украйна и го дефинира като голословно и крещящо нарушаване на интернационалното право. Той добави, че Берлин ще се съветва с сътрудниците от Г-7, НАТО и Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

" Това е ужасяващ ден за Украйна и тъмен ден за Европа ", съобщи Шолц.

Той е разговарял с украинския президент и го е уверил в солидарността на Германия, заяви държавен представител.

" Франция осъжда решението на Русия да подеме война против Украйна. Русия би трябвало неотложно да приключи военните си дейности ". Това съобщи в Туитър френският президент Еманюел Макрон във връзка съветската инвазия на територията на Украйна.

" Франция е солидарна с Украйна. Тя застава с украинците и работи със своите сътрудници и съдружници, с цел да постави завършек на войната. ", прибавя френският държавен глава.

Европейският съюз ще държи  Москва виновна за  " неоправданата " й офанзива против Украйна, съобщи през днешния ден председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен , представена от Ройтерс.

" В тези мрачни часове мислите ни са с Украйна и почтените дами, мъже и деца, които са изправени пред тази непровокирана офанзива и се опасяват за живота си ", съобщи тя в Tуитър. " Ще потърсим отговорност от Кремъл ", добави фон дер Лайен.

Лидерите на Европейски Съюз ще проведат изключителна среща на върха в Брюксел по-късно през днешния ден, откакто през вчерашния ден влезе в действие първият кръг от наказания на Европейски Съюз против Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР