Президентът на САЩ Джо Байдън официално обяви, че номинира Джером

...
Президентът на САЩ Джо Байдън официално обяви, че номинира Джером
Коментари Харесай

Байдън номинира Джером Пауъл начело на Федералния резерв

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън публично разгласи, че номинира Джером Пауъл за ръководител на Федералния запас за втори мандат, а Лаел Брейнард пък бе определена за заместник-председател на централната банка, съобщи Си Ен Ен.

Четиригодишният мандат на Пауъл изтича през февруари и Байдън беше изправен пред основното решение дали да го задържи на най-важния пост в икономическата политика на държавното управление. Във време, в което увеличаващите се потребителски цени, инфлацията и дефицитът, породени от рецесията във веригата на доставки, са са измежду основните терзания на Белия дом, е значимо кого президентът ще избере да управлява централната банкова система на нацията.
Белият дом уточни „ постоянното водачество “ на Пауъл на фона на икономическата турбуленция на пандемията от Covid-19 като причина за решението.

Джером Пауъл беше определен за поста от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп през 2017 година Той освен е получил поддръжката на републиканците и умерените демократи, само че и е почитан на Уолстрийт и вложителите са доста удовлетворени от неговата информационна тактика, припомня Си Ен Ен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР