Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес нов пакет оръжейна

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес нов пакет оръжейна
Коментари Харесай

Напрежение! Пуска ли Байдън ракетите към Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи през днешния ден нов пакет оръжейна помощ за Украйна, съобщи Ройтерс.

Той включва високоточни, бързоподвижни артилерийски ракетни системи. Те могат да поразяват с точност цели на до 80 километра.

" Съединените щати ще бъдат паралелно до своите украински сътрудници и ще продължат да доставят Украйна с оръжия и съоръжение, с цел да се пази ", сподели Байдън в изказването, с което разгласи новия пакет на обща стойност 700 милиона $.

Има значими цели, които украинците не могат да доближат със настоящето си въоръжение, по тази причина тези ракетни комплекси ще трансформират доста обстановката на бойното поле в югоизточната част на Украйна, където е концентрирано главното нахлуване на съветските войски, отбелязва Ройтерс.

По-рано през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели на взаимна конференция във Вашингтон с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че Киев и заречен на Вашингтон да не употребява модерните системи за офанзиви в Русия.

Вчера Байдън сподели пред кореспонденти, че Съединени американски щати няма да дават на Украйна ракетни комплекси, с които може да бъдат обстрелвани цели в Русия.

Такъв ход би бил опасен, предизвести американското разузнаване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР