Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че демокрацията е застрашена

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че демокрацията е застрашена
Коментари Харесай

Байдън разкритикува Тръмп за НАТО и демокрацията в своята Реч за състоянието на Съюза

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че демокрацията е застрашена вкъщи и в чужбина, като назова позицията на някогашния американски президент Доналд Тръмп във връзка с НАТО неприемлива в своята Реч за положението на Съюза, целяща да ускори контраста във възгледите с възможния му противник републиканец на президентските избори през 2024 година
 
Байдън, който приказва пред взаимна сесия на Камарата на представителите и членовете на Сената на Съединени американски щати, стартира изявлението си, като насочи директна рецензия към Тръмп за думите, с които той предложения съветския президент Владимир Путин да нахлуе в други страни членки на НАТО, в случай че те не изразходват повече средства за защита.
 
" Сега моят предходник, някогашен президент републиканец, сподели на Путин, изтъквам: " Правете каквото желаете ", уточни Байдън. " Мисля, че това е възмутително, рисково и недопустимо ", акцентира американският президент.
 
Байдън, който упорства Конгресът на Съединени американски щати да обезпечи в допълнение финансиране на Украйна за нейната война с Русия, имаше също и обръщение за Путин: " Ние няма да си тръгнем ", съобщи той.
 
Президентът се опита да ускори контраста с Тръмп, възможният му противник републиканец за изборите на 5 ноември, във връзка с демокрацията, правото на аборт и стопанската система по време на речта, която демократите считат като огромен късмет за Байдън настоятелно да отбрани позицията си за втори мандат на президентските избори пред извънредно огромна телевизионна публика от милиони американци.
 
Байдън, който понася следствията от невисок рейтинг, е изправен пред неодобрение измежду прогресивно настроените членове на неговата партия по отношение на поддръжката му за Израел във войната против палестинското ислямистко придвижване " Хамас " и измежду републиканците поради неговата позиция във връзка с имиграцията.
 
Някои конгресмени носеха значки, с цел да дадат израз на своя митинг по въпроса за прекратяването на огъня, само че мнозина скандираха " Още четири години! " когато Байдън влезе в Камарата на представителите.
 
Много конгресменки измежду аудиторията бяха облечени в бяло, с цел да изразят поддръжка за репродуктивните права на дамите. Байдън посочи заканите за демокрацията, които твърди, че Тръмп съставлява, до момента в който някогашният президент повтаря погрешни изказвания за своята загуба на президентските избори през 2020 година и предлага политическите му врагове да бъдат вкарани в пандиза.
 
" Моят живот ме е научил да одобрявам свободата и демокрацията ", сподели Байдън. " Бъдеще, стъпило на главните полезности, които са определящи за Америка - почтеност, пристойност, достолепие, тъждество. Да почитаме всички. Да даваме на всеки обективен късмет. Да не даваме заслон на омразата. Сега някои други хора на моята възраст виждат друга история - американска история на засегнатост, възмездие и отмъщение. Аз не съм подобен ", уточни Байдън.
 
Тръмп, който е изправен пред голям брой престъпни обвинявания, до момента в който се бори за преизбиране, сподели, че възнамерява да накаже политическите си врагове и да депортира милиони имигранти, в случай че вероятно завоюва втори мандат в Белия дом.
 
Конгресменът републиканец Трой Нелс носеше риза с лика на Тръмп и думите " Никога не се предавай ", изписани на нея, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР