Президентът на САЩ Джо Байдън изнесе реч от Овалния кабинет,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън изнесе реч от Овалния кабинет,
Коментари Харесай

Байдън иска САЩ да подпомогне Израел и Украйна със 100 млрд. долара

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изнесе тирада от Овалния кабинет, с цел да увери американците, че има нужда от спомагателни разноски за Израел и Украйна. Байдън съобщи, че ще изпрати до Конгреса искане за незабавно финансиране. Очаква се то да възлиза на близо 100 милиарда $ през 2024 година.

„ Не можем да подценяваме човечността на почтените палестинци, които желаят единствено да живеят в мир и да имат някаква опция. Нападението против Израел е ехтене от близо 20-месечната война, нещастието и бруталността, нанесени на народа на Украйна. Хора, които бяха доста тежко наранени, откакто Путин стартира тоталната инвазия. Не сме не запомнили всеобщите гробове, откритите заровени тела, следите от мъчения, изнасилванията, употребявани като оръжие от руснаците, и хилядите украински деца, принудително отведени в Русия, откраднати от родителите им. Това е непоносимо. „ Хамас ” и Путин съставляват разнообразни закани, само че имат една обща линия – желаят изцяло да унищожат прилежащата народна власт ”, съобщи Байдън.

 Войната в Израел: Нови удари по Хизбула, погубен водач на Хамас Снимки: БГНЕС

Джо Байдън ще показа предлагането в петък

То включва финансиране на Украйна, Израел, Тайван, филантропична помощ и ръководство на границата. Байдън акцентира, че финансовата поддръжка за погълнатите от военни дейности Израел и Украйна е значима за тях. Според Байдън актуалният миг е повратна точка в историята. Той акцентира, че решенията, които се взимат понастоящем са определящи за бъдещото за десетилетия напред.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР