Президентът на САЩ Джо Байдън избра адмирал Лиза Франкети за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън избра адмирал Лиза Франкети за
Коментари Харесай

Жена застава начело на военноморските сили на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън избра адмирал Лиза Франкети за началник на американските военноморски сили, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, като се позоваха на публично известие на президентската администрация.

Франкети, която има 38-годишен стаж във военноморските сили, ще бъде първата жена на този пост.

Решението на Байдън да избере Франкети, която е адмирал с богат опит в командването и управлението във военноморските сили, е обаче в несъгласие с рекомендацията на ръководителя на Пентагона по въпроса, споделят осведомени източници. Но пък Франкети е допустимо най-хубавият избор за поста. Тя е сегашен заместник-началник на интервенциите на военноморските сили и ще бъде първата жена член на Обединения комитет на началник-щабовете на американските въоръжени сили.

Министърът на защитата Лойд Остин предложи на Байдън да избере на поста адмирал Самюъл Папаро, сегашен командващ на Тихоокеанския флот на военноморските сили. Но вместо това Байдън е предпочел да номинира Папаро за началник на Индо-тихоокеанското командване на Съединени американски щати.

" През нейната кариера адмирал Франкети показва просторен опит както в оперативната, по този начин и в политическата сфера ", се споделя в изказване на Байдън. В него се напомня, че Франкети е едвам втората жена адмирал с четири звезди в американските военноморски сили.

Миналата година Байдън избра адмирал Линда Фейгън да оглави американската брегова защита, напомня Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР