Президентът на САЩ Джо Байдън е одобрил предоставянето на касетъчни

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е одобрил предоставянето на касетъчни
Коментари Харесай

Байдън одобри доставката на забранените в над 120 страни касетъчни боеприпаси за Киев

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е одобрил даването на касетъчни муниции на Украйна. Изтеглянето им от запасите на Пентагона, съгласно Washington Post, ще бъде оповестено по-късно в петък.

Забранени допълнително от 120 страни по света, касетъчните муниции нормално освобождават огромни количества дребни избухливи суббоеприпаси, които се популяризират в необятна област и могат да убият и цивилни.

Както сподели по-рано заместник-помощник-министърът на защитата на Съединени американски щати за Русия, Украйна и Евразия Лора Купър, " По отношение на успеваемостта на бойното поле считаме, че това (използването на касетъчни боеприпаси) би било потребно. "

Противниците на потреблението на касетъчните муниции предизвестяват, че заради огромната си зона на влияние те могат да осакатят и убият цивилни, а снарядите, които не експлодират, остават рискови дълги години след края на спора.

Договорът от 2008 година, забраняващ производството, потреблението и притежаването на касетъчни муниции, беше признат от 123 страни, в това число множеството членки на НАТО. Съединени американски щати, Русия и Украйна отхвърлиха да се причислят към съглашението.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР