Президентът на САЩ Джо Байдън е казал на президента Владимир

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е казал на президента Владимир
Коментари Харесай

Байдън обеща последствия за Русия заради кибератаките срещу САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е споделил на президента Владимир Путин , че Съединени американски щати ще подхващат " всички нужни дейности ", с цел да спрат хакерските атаки от Русия , разяснява Белият дом, представен от БиБиСи.

Репортер попита Байдън след едночасовия телефонен разговр дали Русия ще се сблъска с последици, а той отговори: " Да ". Москва обаче отхвърли изказванията на Съединени американски щати , че са се свързвали неведнъж с руснаците по отношение на хакерските атаки през последния месец.

Разговорът сред Путин и Байдън е. Това се случва и на фона на увеличение на броя на.

" Много ясно му дадох да разбере , че Съединените щати чакат, когато от негова земя идва кибероперация с откуп, макар че не е спонсорирана от страната, чакаме от тях да работят, в случай че им предоставим задоволително информация, кой е отговорен ", изяснява Байдън след телефонното позвъняване.
 Путин и Байдън организираха телефонен диалог
Путин и Байдън организираха телефонен диалог

Нови контакти

Когато публицист попита дали Съединени американски щати могат да нападат сървърите, употребявани от хакерите, президентът отговори: " Да ". Но след позвъняването в петък Кремъл съобщи, че Съединени американски щати не са се свързали с Москва по отношение на хакерските атаки .

" Въпреки готовността на съветската страна взаимно да се оправим с незаконната активност в осведомителната сфера, през последния месец не са получени претенции от съответните американски отдели ", се споделя в изказване от кабинета на Путин.

Неназован почитан американски чиновник отхвърли изказванието на Русия , като съобщи пред " Франс прес ", че администрацията на Байдън е отправяла " голям брой, съответни претенции за деяние ".

В изказването на Кремъл се прибавя, че двете страни поддържат по-нататъшното съдействие по киберсигурността , което съгласно Русия " би трябвало да бъде непрекъснато, професионално и неполитизирано и би трябвало да се реализира посредством специфични информационни канали... и във връзка с интернационалното право ".

Гледната точка на Белия дом гласи, че двете страни са се съгласили на договорка , при която ще има повече филантропична помощ за Сирия, което значи, че двамата водачи виждат благоприятни условия за съдействие, макар напрежението в киберпространството.
 Русия разгласи, че Ирак желае американските войски да се махнат от страната
Русия разгласи, че Ирак желае американските войски да се махнат от страната

Русия се съгласи на компромис със Съединени американски щати и Организация на обединените нации удължи трансграничната интервенция за помощ в Сирия от Турция

Атаките с Ransomware - където незаконните синдикати отвличат данни на компании и изискват заплащане за връщането им - стават неимоверно повече през последните години .

Според Съединени американски щати доста от най-лошите нападатели идват от Русия и постоянно работят с безмълвно познание и даже утвърждение от съветските служби за сигурност .

Байдън съобщи, че апелът е част от ново, " по-пряко средство за връзка ". Позволява на всяка страна да " поддържа връзка, когато всеки от нас счита, че нещо се случва в другата страна . " Това визира Съединени американски щати. И по този начин, всичко мина добре. Оптимист съм. "

Посланието, което Байдън споделя, че е предал в петък, е сходно на известието, когато двамата водачи организираха първата си среща лице в лице предишния месец в Швейцария.

Оттогава съветската или източноевропейска хакерска група REvil стартира огромна офанзива , която провокира спирания по целия свят.

Хакерството оказа засилен напън върху Байдън да направи нещо за противопоставяне на заканите.

По време на срещата на Байдън в Женева предишния месец той даде на руснаците лист от 16 бранша, които не би трябвало да бъдат атакувани .
 Съединени американски щати наложи наказания на съветски компании, Русия предизвести, че това е стъпка към борба
Съединени американски щати наложи наказания на съветски компании, Русия предизвести, че това е стъпка към борба

Антонов: Използват още веднъж likely-вероятно, че наши компании евентуално купували електронни съставни елементи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР