Президентът на САЩ Джо Байдън е казал на израелския премиер

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е казал на израелския премиер
Коментари Харесай

САЩ няма да участват при израелска контраофанзива срещу Иран

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е споделил на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че Съединени американски щати няма да вземат участие в каквато и да било израелска контраатака против Иран, съобщи Ройтерс, като се базира на Си Ен Ен и " Уолстрийт джърнъл ".

Иран нощес изстреля стотици дронове и ракети против Израел в отговор на хипотетичната израелска офанзива против иранското консулство в Сирия на 1 април.

В диалог с Нетаняху късно нощес Байдън е показал, че не е нужен по-нататъшен отговор и високопоставени американски чиновници са споделили на техните израелски сътрудници, че Съединени американски щати няма да вземат участие в контраатака против Иран, оповестиха Си Ен Ен и " Уолстрийт джърнъл ".

Говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби през днешния ден съобщи в предаването " Тази седмица " по Ей Би Си, че Съединени американски щати ще продължат да оказват помощ на Израел да се отбранява, само че не желаят да водят война с Иран. " Не желаеме напрежението в района да ескалира. Не желаеме по-широкообхватен спор ", сподели Кърби, представен от Българска телеграфна агенция.

Известно е, че диалогът сред Нетаняху и президента на Съединени американски щати Джо Байдън е траял 25 минути, а израелските медии показват, че Съединени американски щати са призовали Израел да прояви въздържаност. В публично изказване Байдън означи единствено, че благодарение на Съединените щати „ съвсем всички входящи дронове и ракети “ на Иран са били унищожени.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР