Президентът на САЩ Джо Байдън е избрал адмирал Лиза Франкети

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е избрал адмирал Лиза Франкети
Коментари Харесай

Байдън е избрал Лиза Франкети за ръководител на американските военноморски сили

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е избрал адмирал Лиза Франкети за началник на американските военноморски сили, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, като се позоваха на почитан чиновник на администрацията на президента. Ако номинацията на Франкети бъде одобрена, тя ще бъде първата жена на сходен пост. Засега новината не е обявена публично от администрацията на президента.

Решението на Байдън да избере Франкети, която е адмирал с богат опит в командването и управлението във военноморските сили, е обаче в несъгласие с рекомендацията на ръководителя на Пентагона по въпроса, споделя осведоменият източник. Но пък Франкети е допустимо най-хубавият избор за поста. Тя е сегашен заместник-началник на интервенциите на военноморските сили и ще бъде първата жена член на Обединения комитет на началник-щабовете на американските въоръжени сили.

Министърът на защитата Лойд Остин предложи на Байдън да избере на поста адмирал Самюъл Папаро, сегашен командващ на Тихоокеанския флот на военноморските сили, съобщи Българска телеграфна агенция. Но вместо това Байдън е предпочел да номинира Папаро за началник на Индо-тихоокеанското командване на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР