Президентът на САЩ Байдън се провали вербално на два пъти

...
Президентът на САЩ Байдън се провали вербално на два пъти
Коментари Харесай

Байдън пак обърка от какво е починал синът му и обясни инфлацията с войната в Ирак

Президентът на Съединени американски щати Байдън се провали вербално на два пъти по време на протест за претендентите на Демократическата партия в Халандъл Бийч, Флорида. Байдън обърка американската война в Ирак с съветската в Украйна, а по-късно се обърка още веднъж, до момента в който се опитваше да се поправи, като уточни неправилно по какъв начин синът му Бо е умрял през 2015 година, написа в. " Ню Йорк Таймс ".

Защитавайки дейностите си по отношение на рекордната инфлация, Байдън се опитваше да хвърли виновността за възходящите разноски върху съветския президент Владимир В. Путин поради нашествието му в Украйна, което раздруса интернационалните енергийни пазари. Това е въпрос, който той постоянно изрича в обществените си речи, само че този път обърка географията и историята си, написа изданието.

" Инфлацията е международен проблем сега поради войната в Ирак и въздействието върху петрола и това, което прави Русия ", сподели Байдън пред тълпата. Той бързо схвана личната си неточност. " Извинете ме ", сподели той, " войната в Украйна ".

Но до момента в който се опитваше да изясни по какъв начин е объркал двете войни, той сподели на публиката: " Мисля за Ирак, тъй като там почина синът ми ". Всъщност Бо Байдън, боен правист в Националната армия на армията на Делауеър, е служил една година в Ирак. Той се завръща вкъщи през 2009 година, а през 2015 година умира от рак на мозъка в Съединените щати.

Байдън и преди е допускал същата неточност, само че този път се опита да се поправи. " Защото той умря ", сподели той, явно визирайки убеждението си, че ракът на Бо може да е бил породен от службата му в Ирак, където може да е бил изложен на токсични изгаряния, пише .

Байдън, който на 79 години е най-възрастният президент в американската история, има дълъг лист с гафове, датиращ още от времето, когато е бил млад. Но в този момент, когато президентският пост е в центъра на вниманието, грешките му стават все по-забележими. Байдън да има намерение да се кандидатира за втори мандат, само че съгласно изследване на " Ню Йорк Таймс " и Сиена Колидж от лятото възрастта му е преди всичко в отрицателния лист на гласоподавателите на демократите, които са декларирали пред социолозите, че желаят партията да откри опция.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР