Президентът на Сърбия Александър Вучич отхвърли днес всякакви спекулации, че

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич отхвърли днес всякакви спекулации, че
Коментари Харесай

Вучич: Имам хронично заболяване и журналистите не са виновни за състоянието ми

Президентът на Сърбия Александър Вучич отхвърли през днешния ден всевъзможни спекулации, че журналистическите въпроси са причина за влошеното му здравословно положение, заяви МИА.
Държавният глава се е върнал към своите служебни задължения, само че с по-леко движение по лекарска рекомендация.
Пред публицисти той съобщи, че публицистите нямат никаква връзка със здравословното му положение и изясни, че има хронично заболяване, което си е персонално негов проблем и не е обвързвано с никого.
Вучич повтори, че не бяга от журналистически въпроси и е подготвен да отговори на всички въпроси, защото по този начин може да уточни лъжите, които някои медии или политически съперници употребяват против него.
„ Никога не съм бягал и не съм замитал нещата под килима, в никакъв случай не съм се крил, по тази причина постоянно печелех. Би било пресилване да кажа, че разруших политическите си съперници, само че като разруших техните неистини на съставните им елементи, демонстрирах, че съм квалифициран, бил съм квалифициран и постоянно ще бъда квалифициран. И постоянно ще ги надвивам ”, съобщи Вучич.
Тази реакция на президента пристигна след медийна война сред проправителствените и опозиционните медии, в която ръководещите също се включиха. Според някои издания репликата на публицист от телевизия Н1 „ Хайде да не се увличаме ” и поставеният покрай лицето на Вучич мобилен телефон съдействали за утежняването на здравословното му положение.
Относно упованията към проекта на френския президент Еманюел Макрон за промяна в политиката на разширение на Европейски Съюз и опцията Сърбия да отвори нови преговорни глави, президентът разгласи, че са готови 4 глави и от Европейски Съюз зависи вземането на политическо решение и това, какъв брой глави ще бъдат отворени до края на годината.
„ Нека Европейски Съюз си свърши своята работа, а Сърбия да се грижи за своята ”, съобщи Вучич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР