Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви в обръщение към гражданите

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви в обръщение към гражданите
Коментари Харесай

Средната заплата в Сърбия е вече 555 евро

Президентът на Сърбия Александър Вучич разгласи в послание към жителите на страната, че междинната заплата за март тази година е достигнала 555 евро. Той означи, че тези данни са показани от държавното статистическо бюро, съобщи организация Фокус.

„ Март бе надзорен месец. 555 евро спрямо 330, когато станах министър председател. Това е голям напредък за Сърбия и заслугата за това е на първо място ваша. Сърбия към този момент не е страна на изгубилите, а страна на спечелили, които могат да се съревновават с всички и да побеждават тези, които не десетилетия, а епохи са били преди нас “, съобщи Вучич във видеообръщението посредством своя профил в Instagram.

Според МВФ, тази година, макар големите вложения в армията и другите капиталови ходове, Сърбия няма да има обществен дълг, по-висок от 60,3 %, и че тогава общественият дълг ще стартира да пада.

Вучич добави, че растежът на Брутният вътрешен продукт значи, че междинната заплата в Сърбия ще бъде 600 евро още на 1 януари, а в Белград над 770 или 780 евро и че тази година ще приключи с Брутният вътрешен продукт по-висок от 50 милиарда евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР