Президентът на Сърбия Александър Вучич каза снощи, че ще предложи

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич каза снощи, че ще предложи
Коментари Харесай

След убийството на 2-годишната Данка: Сръбският президент предлага връщане на смъртното наказание

Президентът на Сърбия Александър Вучич сподели нощес, че ще предложи на бъдещото държавно управление да прегледа опцията да се вкара още веднъж смъртно наказване за най-тежките закононарушения, оповестяват белградските медии.
Вучич сподели по повод убийството на двегодишната Данка Илич, което раздруса страната през последните десетина дни, че „ в случай че някое действие заслужава смъртно наказване, това е то “.
След парламентарните избори в Сърбия през декември със съставянето на новото сръбско държавно управление е претрупан водачът на Сръбската прогресивна партия и доскорошен министър на защитата Милош Вучевич. Смъртното наказване в Сърбия е анулирано през 2002 г. Данка беше оповестена за търсене на 26 март, откакто изчезна в Банско поле, покрай източния сръбски град Бор. Първо бяха задържани двама мъже на 50-годишна възраст.
Единият обвинен е признал при разпит в прокуратурата в Зайчар, че е удушил Данка. Той е споделил също по този начин, че баща му и брат му са му помогнали да скрие тялото. Те също са били арестувани. Другият обвинен е употребявал правото си на безмълвие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР