Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че е готов

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че е готов
Коментари Харесай

Тръмп иска нова среща с Ким Чен-ун

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп разгласи, че е подготвен да се срещне в даден миг по-късно през годината със севернокорейския водач Ким Чен-ун и да възобновят договарянията за нуклеарно разоръжаване, съобщи Ройтерс.

Изявлението на Тръмп е отговор на предлагането на Северна Корея от понеделник, в което се показваше подготвеност договарянията да бъдат възобновени по-късно този месец.

Предишната среща на двамата водачи бе през юни в демилитаризираната зона сред двете корейски страни. Това бе третата им среща в границите на 12 месеца, а след нея американският държавен глава разгласи рестартирането на договарянията за денуклеаризация на Северна Корея. По време на събитието Донлад Тръмп се трансформира в първия настоящ президент на Съединени американски щати, който стъпва на територията на Северна Корея, като за малко мина държавната й граница, придружаван от водача й.

Според Тръмп севернокорейският водач Ким Чен-ун е "много образован " човек, който осъзнава нуждата да се откаже от нуклеарните оръжия, с цел да може да развива страната си.

"Той знае, че от нуклеарните оръжия могат да произтекат единствено неприятни неща. Това е един доста образован човек, който добре схваща това ", съобщи американският президент и добави, че Съединените щати ще запазят сегашния режим на наказания против Северна Корея и не имат намерение ненужно да форсират процеса на денуклеаризация на Корейския полуостров.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР