Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заплаши, че ако не

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заплаши, че ако не
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да повиши митата, ако няма търговска сделка с Китай

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заплаши, че в случай че не бъде реализирана договорка по "първата фаза " на комерсиалното съглашение с Китай, той ще усили наличните митнически цени, освен това "съществено ".

Говорейки пред Икономическия клуб на Ню Йорк, Тръмп въпреки всичко означи, че американските и китайските договарящи са "близо " до договорка по "първа фаза " на по-всеобхватно комерсиално съглашение, само че за следващ път употребява добре позната си реторика за "изневеряването " на Китай във връзка с двустранната търговия, без обаче да даде по-конкретни елементи по отношение на хода на договарянията.

"Китайците си умират да създадат договорка. Ние сме тези, които решаваме дали желаеме да сключим договорка или не ", акцентира президентът на Съединени американски щати.

СТО утвърди китайски търговски наказания по отношение на Съединени американски щати за 3,58 милиарда $

"Близо сме до договорка. Скоро може да се случи забележителна фаза от една комерсиална договорка с Китай. Но ние ще приемем договорка, единствено в случай че тя е добра за Съединените щати, за нашите служащи и за нашите страхотни компании ".

"Китай "обира " нашите компании, краде интелектуалната благосъстоятелност и стоварва евтините си артикули на американския пазара, с цел да закрие нашите заводи ", уточни Тръмп и добави, че заради това се приготвя "Закон за реципрочната търговия ". Според него търговията би трябвало да бъде обективна и реципрочна.

Отговаряйки на въпроси на кореспонденти след речта си, Доналд Тръмп означи, че Китай към този момент е почнал "големи покупки на американски аграрни артикули ".

Относно Европа той още веднъж уточни, че Европейският съюз има "ужасни " търговски бариери по отношение на американския експорт, които в доста връзки са даже по-лоши от тези на Китай.

Китай с нови митнически отстъпки за вноса на соя от Съединени американски щати

Президентът на Съединени американски щати се похвали, че неговата администрация е почнала "икономически взрив, който в никакъв случай не е виждан до момента ". Тръмп добави, че е поставил завършек на "войната против американските служащи " и че "не е президент на света ", а на Съединените щати.

В речта си пред Икономическия клуб на Ню Йорк Доналд Тръмп още веднъж атакува водената от Федералния запас политика. Според него Фед е "прекалено муден " с политиката на понижаване на лихвените ставки, добавяйки, че макар неподходящата парична политика, Съединени американски щати се оправят по-добре от всяка друга страна в света. Той повтори, че Съединените щати "активно се конкурират с нациите, които понижават лихвените проценти ", чудейки се кой е "чувал в миналото за негативни лихви? ".

Той още веднъж нападна американската централна банка за слагането на Съединени американски щати в "конкурентно неподходящо състояние " спрямо други страни, като акцентира, че Съединените щати би трябвало да заплащат "най-ниските лихви ", отбелязва БНР.

Съединени американски щати изключиха краткотрайно 437 китайски артикули от новите митнически цени
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР