Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви, че светът еизправен

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви, че светът еизправен
Коментари Харесай

Байдън: Светът е изправен пред ядрен Армагедон

Президентът на Съединените щати Джо Байдън съобщи, че светът е изправен пред " вероятността за Армагедон " , невиждана от Кубинската ракетна рецесия насам, защото Русия заплашва да употребява нуклеарни оръжия в Украйна, съобщи АП, написа News.bg.

В речта си по време на събиране на средства в Ню Йорк Байдън съобщи, че съветският президент Владимир Путин " не се майтапи, когато приказва за евентуална приложимост на тактически нуклеарни , биологични или химически оръжия ", защото сега силите му в Украйна " не реализират нужните резултати ".

" За първи път от Кубинската ракетна рецесия насам имаме опасност от нуклеарно оръжие, в случай че в реалност нещата продължат по пътя, по който вървят.

Но Байдън предизвести, че тактическият удар в стеснен регион въпреки всичко би рискувал да провокира по-широк пожар. " Имаме човек, който познавам сносно ", сподели президентът на Съединени американски щати.

Владимир Путин " не се майтапи, когато приказва за евентуална приложимост на тактически нуклеарни оръжия или биологични или химически оръжия, тъй като неговата войска е, може да се каже, доста по-слабо ефикасна ".

Въпреки това " не мисля, че има такова нещо като опция елементарно да (използваш) тактическо нуклеарно оръжие и да не се стигне до Армагедон ", сподели Байдън.

" Опитвам се да схвана каква е задачата на Путин ", сподели той. " Къде намира излаз? Къде може да се окаже в състояние, в което освен да загуби лицето си, само че и да загуби забележителна власт в Русия?

" Не мисля, че има такова нещо като опция елементарно да [използваме] тактическо нуклеарно оръжие и да не се стигне до Армагедон ", заключи Байдън.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР