Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви, че до 19

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви, че до 19
Коментари Харесай

Байдън: От 19 април всички американци ще имат достъп до ваксини

Президентът на Съединените щати Джо Байдън разгласи, че до 19 април всички американски жители, които са на възраст над 18 години, ще имат достъп до ваксини против ковид. Това е с две седмици по-рано от предходния разгласен период, който беше първи май.

„ Това значи, че не по-късно от 19 април във всяка част на страната, всяко лице, навършило 18 години, ще има достъп до ваксина без повече объркващи правила, без повече объркващи ограничавания “, сподели американският президент.

Над 80 % от учителите и останалите чиновници в учебни заведения към този момент са получили най-малко една доза с ваксина, сподели още Байдън. Той акцентира, че има нови варианти на ковид, които водят до ново увеличение на случаите на инфектирани.

По тази причина изключително възрастните американски жители не би трябвало да се двоумят да се имунизират, прикани Байдън.

„ Не сме стигнали финала, към момента имаме да свършим доста работа, към момента участваме в съревнование на живот и гибел с този вирус. Сега не е моментът да се отпускаме “, сподели той.

Досега Covid-19 е лишил живота на над 555 хиляди души в Съединените щати, с което страната се подрежда преди всичко в света по смъртни случаи поради ковид. В същото време четирима на всеки 10 американски жители са получили най-малко една доза. С това Съединените щати са една от страните с най-голям ритъм на слагане на ваксини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР