Президентът на руската република Чечения Рамзан Кадиров заяви, че още

...
Президентът на руската република Чечения Рамзан Кадиров заяви, че още
Коментари Харесай

Кадиров: Още 70 000 чеченски бойци са готови да се бият в подкрепа на Русия

Президентът на съветската република Чечения Рамзан Кадиров съобщи, че още 70 000 чеченски бойци са подготвени да се причислят към десетте хиляди, към този момент воюващи в зоната на по този начин наречената специфична военна интервенция на Русия в Украйна, съобщи ТАСС.

" Десет хиляди чеченски бойци към този момент вземат участие в това благородно дело. При нужда още 70 000 са подготвени да се причислят към тях ", написа Кадиров в канала си в обществената мрежа Телеграм.

Той означи, че поддръжката си за съветския президент Владимир Путин са изразили богослови, известни чеченски старейшини, вдовици и майки на чиновници на силовите ведомства на републиката, както и дами военнослужещи.

" Ето за такава консолидация на обществото мечтаеше нашият първи президент, героят на Русия Ахмат-Хаджи Кадиров и която е нужна на страната. Единство, нематериалност и смиреност на всевишния Аллах - това са тъкмо тези полезности, за които са умирали нашите предшественици, и всеки от нас е подготвен да повтори техния паметен героизъм ", написа Кадиров.

Преди чеченският президент е съобщавал, че в зоната на по този начин наречената специфична военна интервенция на Русия в Украйна водят война към 10 000 чеченски бойци.

Няма потребност поради спора в Украйна районите на Русия да отсрочват празненствата за Нова година, един от най-важните празници в Русия, съобщи съветският заместник-министър на защитата Виктор Горемикин, представен от Ройтерс. Той съобщи, че въоръжените сили са признателни за дейната поддръжка от популацията и добави, че армията разполага с цялото належащо съоръжение за подсигуряването на войските на фронтовата линия и мобилизираните, които сега се образоват.

" Затова считам самодейностите в някои райони за анулация на празничните събития за децата за Нова година под претекст да се поддържат въоръжените сили за преждевременни и ненужни ", сподели той.

Преди това общинският съвет на Санкт Петербург съобщи, че анулира обичайните новогодишни и коледни тържества и ще употребява предопределените за тях пари за обезпечаване на " в допълнение съоръжение, както и на такова за доброволците и мобилизираните ".

Миналия месец съветският контролен орган за защита на конкуренцията стартира инспекции поради високите цени на военните артикули на фона на нарасналото им търсене поради акцията на Москва за набиране на още стотици хиляди хора за армията.

По-рано през спора източници обявиха пред Ройтерс, че някои от военнослужещите са били изпратени в борба на фронтовата линия без никакво образование, с малко храна и вода и несъответстващо въоръжение.

 

Ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин връчи на ръководителя на Чечения Рамзан Кадиров звездата на Герой на ДНР. Пушилин в своя канал в Telegram сподели, че е наградил ръководителя на Чечня за „ откровено присъединяване и дейна поддръжка на Донбас “.
Така Кадиров стана притежател на три звезди на Герой: Русия, Луганската национална република и ДНР.

По-рано беше обявено, че съветският президент Владимир Путин присъди на ръководителя на Чечения Рамзан Кадиров званието генерал-полковник, преди шест месеца ръководителят на района получи званието генерал-лейтенант.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР