Президентът на Руската федерация Владимир Путин подписа закон, според който

...
Президентът на Руската федерация Владимир Путин подписа закон, според който
Коментари Харесай

Путин подписа закона за излизане на Русия от Договора за забрана на ядрени опити

Президентът на Руската федерация Владимир Путин подписа закон, съгласно който Русия отдръпва ратификацията на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити. Документът е оповестен на формалния портал за правна информация, съобщи ТАСС.

В съпътстващите материали към признатия закон се отбелязва, че той е създаден за възобновяване на паритета на отговорностите в региона на контрола върху нуклеарните оръжия. В същото време се прецизира, че документът основава правна основа за отдръпването от Русия на ратификацията, само че не допуска излизане на страната от ОДКС.

Законът влиза в действие от деня на формалното му издание.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков по-рано означи, че отдръпването на ратификацията на контракта изравнява обстановката в региона на нуклеарните опити за Москва и Вашингтон, които не са утвърдили този документ. Той също по този начин акцентира, че отдръпването на ратификациите на ОДКС не значи, че Русия възнамерява да организира нуклеарни опити.

Путин подписа през днешния ден и закон, с който анулира задължението на Русия да осведоми генералния секретар на Съвета на Европа за въвеждането или прекратяването на военно и изключително състояние в страната, заяви още ТАСС.

Необходимостта от приемането на закона е подбудена от прекратяването на участието на Русия в Съвета на Европа, написа в съпътстващите документи на новия закон.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР