Президентът на руската федерация по борба Михаил Мамиашвили заяви, че

...
Президентът на руската федерация по борба Михаил Мамиашвили заяви, че
Коментари Харесай

Няма да се борим като бежанци в Париж'24, ще отидем с танк: Шефът на руската федерация

Президентът на съветската федерация по битка Михаил Мамиашвили съобщи, че делегацията на Русия би трябвало да отиде с танкове на олимпийските игри в Париж, в случай че спортистите на страната бъдат принудени да вземат участие под безпристрастен байрак в тима на бежанците. Това е една от възможнoстите съветски спортисти да се състезават на игрите.

Отборът на бежанците взе участие под олимпийския байрак, а при победа на някой състезател в него звучи олимпийският химн, а не националният на съответната страна.

" Нямам различен коментар за това, като се изключи че тези, които го оферират, би трябвало да бъдат пратени на добре познато място. Ако желаят да ни видят в тима на бежанците през 2024, би трябвало да отидем в Париж с танкове. Няма друга алтернатива ", съобщи пред " Р-Спорт " Мамиашвили, представен от Inside the Games.

Почетният президент на Руския олимпийски комитет Александър Жуков също счита, че присъединяване на руснаци в тима на бежанците е немислимо. Той счита, че олимпийските игри без Русия ще са по-лоши.

" Това е просто недопустимо. Няма да могат да унищожат съветския спорт, това просто е невероятно. Подобни условия може да бъдат диктувани единствено под политически напън ", сподели пред ТАСС Жуков, който е някогашен заместник-председател на държавната Дума.

Международният олимпийски комитет (МОК) предложи спортистите от Русия и Беларус да бъдат позволени до надпревари като неутрални, само че към момента няма взето решение за олимпийските игри в Париж. Президентът на МОК Томас Бах обаче постоянно повтаря позиция в интерес на присъединяване на съветските и беларуски спортисти.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР