Президентът на Русия Владимир Путин смята подобрението на руско-турските отношения

...
Президентът на Русия Владимир Путин смята подобрението на руско-турските отношения
Коментари Харесай

Скъпи приятелю, твоя е заслугата за добрите отношения, обърна се Путин към Ердоган

Президентът на Русия Владимир Путин счита подобрението на руско-турските връзки за персонална заслуга на Реджеп Ердоган , осведоми ТАСС.

Турският водач е на еднодневна аудиенция в Москва.

В началото на договарянията Путин означи, че на процедура двамата президенти организират постоянни срещи, които дават позитивни резултати, съответно стокообменът сред Турция и Русия за 10 месеца през 2018 година е отбелязал по-голям напредък, в сравнение с през цялата 2017 година
 Снимка 402057
Източник:

" Броят на съветските туристи в Турция през предходната година набъбна с 30% и доближи до рекордното число от 6 милиона души . Това свидетелства, че жителите на нашите страни усещат смяната на характера и качеството на руско-турските връзки. Господин президент, скъпи приятелю, това в огромна степен е ваша персонална заслуга , ваше персонално достижение, тъй като вие посвещавате на този въпрос доста време ", акцентира Путин.

Лидерът на Русия добави, че двете страни не престават да реализират огромни планове и " всичко върви по проект " . Той разясни, че Анкара и Москва си сътрудничат и по въпроси в региона на районната сигурност, интензивно си сътрудничат по въпроса за Сирия.

От своя страна турският водач описа за сполучливото двустранно съдействие , което продължава да се укрепва. Той означи, че солидарността сред Турция и Русия е съдействала за мира в района.

Последната аудиенция на Ердоган в Русия беше на 17 септември 2018 година Тогава турският водач посети Сочи.

Путин пък бе за последно в Турция на 19 ноември 2018 година във връзка със завършването на морския сектор на " Турски поток " . Двамата се срещнаха и през октомври.
 Снимка 402059
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР