Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Пекин, където в

...
Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Пекин, където в
Коментари Харесай

Владимир Путин пристигна в Китай за откриването на олимпийските игри


Президентът на Русия Владимир Путин дойде в Пекин, където в 14:00 ч. българско време през днешния ден (4 февруари) ще стартира церемонията по разкриване на 24-ите зимни олимпийски игри.

Той ще бъде един от малцината международни водачи, които ще бъдат посетители на трибуните на стадион " Птиче гнездо ". Русия не поддържа всеобщия политически протест на Игрите в Китай.

Заради данни за жестоко потъпкване на човешките права редица страни обявиха, че няма да изпратят свои публични представители на Игрите, макар че спортистите им ще се борят да оценки. Китайското държавно управление предстоящо отхвърли всички обвинявания за другите проблеми.



Така на стадиона Владимир Путин ще седне до принца на Монако Албер II, престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман бин Абдулазиз ал Сауд, президентите на Египет - Абдел Фатах ас Сиси, Пакистан - Имран Хан, емира на Катар - Шейх Тамим бин Хамад ал Тани, държавните глави на Аржентина - Алберто Фернандес, Сърбия - Александър Вучич, Полша - Анджей Дуда, Киргизстан - Садир Жапаров, Сингапур - Халима Якоб и други.

Отсъстващи ще са представителите на Съединени американски щати, Англия, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Индия, Белгия, Дания, Чехия, Естония, Холандия, Латвия, Тайван и Косово.

Снимка: Reuters


Освен това на церемонията по откриването ще участват още генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус и президентът на Новата банка за развиване Маркос Тройо.

Българската делегация ще е предвождана от ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и министърът на младежта и спорта Радостин Василев.



Преди да се насочи към церемонията по разкриване, Путин организира диалог с китайския си сътрудник Си Дзинпин по радикално друга тематика. Двамата разискаха доставките на газ и повишаването на количеството, което Русия доставя на Китай. Очаква се двамата да подпишат общо 15 съглашения за разнообразни стопански планове.

Снимка: Reuters


Смята се, че провеждането на олимпийските игри ще понижи най-малко до 20 февруари напрежението по оста Русия - НАТО и възможни военни конфликти на територията на Украйна ще бъдат избегнати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР