Президентът на Русия Владимир Путин предложи на Япония двете страни

...
Президентът на Русия Владимир Путин предложи на Япония двете страни
Коментари Харесай

Путин предложи на Япония мирен договор

Президентът на Русия Владимир Путин предложи на Япония двете страни да сключат кротичък контракт до края на годината без предварителни условия, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Путин приказва на пленарно съвещание на Източния стопански конгрес във Владивосток. " Хайде да сключим кротичък контракт - не в този момент, само че до края на годината - без никакви предварителни условия ", предложи съветският президент на японския министър председател Шиндзо Абе, който се намираше в залата.

Япония и Русия не са подписвали кротичък контракт след Втората международна война поради спор върху суверенитета на тихоокеанския архипелаг, който Русия назовава Курилски острови, а Япония - Северни територии.

Изпращането на американски системи за противоракетна защита (ПРО) в Азиатско-Тихоокеанския район тревожи Русия, съобщи Владимир Путин.

" Проблемите на сигурността са от огромно значение, обсъждаме всички тях, в това число от позициите, които в този момент споменахте: естествено няма по какъв начин да не ни тревожат доста аспекти от военното съдействие в района (Азиатско-Тихоокеанския, бел. ТАСС), в това число напредването на американски системи за противоракетна защита. Преговаряме за всичко това ", уточни съветският водач.

По думите на Путин, и той самият, и министър председателят на Япония Шиндзо Абе се стремят към подписване на кротичък контракт. " Според мен това е изключително значимо и в двустранните ни връзки, и от становище да бъдат основани удобни условия за развиване на обстановката в света ", добави той.

Путин назова Япония натурален сътрудник на Руската федерация, с който Москва има предпочитание да развива пълноценни връзки.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР