Президентът на Русия Владимир Путин посрещна днес в Сочи беларуския

...
Президентът на Русия Владимир Путин посрещна днес в Сочи беларуския
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко играха хокей преди преговорите

Президентът на Русия Владимир Путин посрещна през днешния ден в Сочи беларуския си сътрудник Александър Лукашенко, съобщи Нова телевизия. Двамата ще проведат следващия кръг от мъчните договаряния за по-тясна интеграция сред страните им на фона на възходящ съветски стопански напън върху Беларус. Преди формалните диалози да са почнали, двамата държавни глави участваха в другарски мач по хокей на лед – едно от обичаните занимания на Путин.

Лукашенко няколко пъти напоследък упрекна Кремъл, че нарушава своите задължения по енергийните доставки за Беларус, притискайки Минск да се съгласи на по-близък съюз сред двете някогашни руски републики. На днешната си среща в резиденцията на Путин в съветския черноморски курорт Сочи двамата президенти необятно се усмихвах, разговаряйки за времето, без да кажат нещо всъщност за договарянията си.

Кремъл упорства Беларус, която разчита на Русия за облекчаване на по-голямата част от енергийните си потребности, да се съгласи на по-тясна икономическа интеграция, в случай че желае да продължи да получава съветски енергийни запаси по субсидирани цени. При две срещи през декември Путин и Лукашенко не съумяха да преодолеят разликите си, вследствие на което при започване на тази година Москва понижи доставките на нефт за Минск.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР