Президентът на Русия Владимир Путин обяви в четвъртък, че страната

...
Президентът на Русия Владимир Путин обяви в четвъртък, че страната
Коментари Харесай

Путин обеща: Втората руска Covid-ваксина ще е готова през септември

Президентът на Русия Владимир Путин разгласи в четвъртък, че страната му ще има втора ваксина против ковид, подготвена за приложимост през идващия месец. Според Путин имунизацията се създава от Институтът " Вектор " в Новосибирск, който има четвъртото и най-високо равнище на биологична сигурност.

Путин изрази вяра, че втората вълна от коронавирусната пандемия няма да удари международната общественост и че е минал пикът на болестта в Русия.

Според него над 25% от хората в цялата страна са получили имунитет против вируса, само че по-нататъшната зоркост на съветските жители остава основна за преодоляване на епидемията.

В изявление за Русия-24 президентът също по този начин акцентира, че стопанската система на страната към този момент оформи дъно, добавяйки, че тя може да се възвърне от коронавирусната рецесия през идната година.

Междувременно първата ваксина против Covid-19 в света, създадена от съветския проучвателен институт " Гамалея ", ще стартира да се тества на хора през първата седмица на септември, откакто по-рано този месец получи публична регистрация.

По-рано вицепремиерът Татяна Голикова разкри, че до момента 27 страни по света са заинтригувани да закупят първата съветска ваксина, която, съгласно нейните разработчици, обезпечава имунитет най-малко две години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР